Utmärkelser

Söderandan har fått ett flertal utmärkelser - som vi är mycket stolta över!!

April 2014
Söderandan tilldelades KF:s stipendium 2014 inom området brottsbekämpning och stöd till brottsoffer. Motivering: Söderandan aktiverar många delar av vårt samhälle och KF:s stipendium vill 2014 särskilt stödja projektet Björns trädgård.

Stipendiet på 50 000 kronor har gått till belysningsinstallationen Happy Hours som genom sitt utförande är trygghetsskapande och ger området kring entrén till tunnelbanan i Björns trädgård ett spektakulärt lyft, i samband med sin färgväxling.

År 2011
Fick Söderandans buss 50 000 kronor från ”Den hemlige miljonären” i TV- programmet med samma namn i kanal 5. Detta fick bussen för sitt arbete med missbrukare och hemlösa.

November 2009
Södermalmskyrkornas arbete inom Söderandan ”Hjärtslaget” belönas med halva Ickevåldsfondens stora pris om 25 000 kronor för sitt arbete fredagskvällar på Medborgarplatsen. Hjärtslaget med Söderandanbussen och deras volontärer finns som en mötespunkt för unga och gamla. Volontärerna bjuder på kaffe, te, choklad och smörgåsar. Tanken är att sprida glädje, vänlighet och omtanke till dem som besöker Söderanadan-bussen. Det ska vara en trevlig mötesplats som kan fungera brottsförebyggande.

Maj 2009
Kristdemokraterna på Södermalm tilldelar Söderandan Vitsippspriset för sitt arbete med att organisera företag, föreningar, organisationer och samfund för ett renare, grönare och tryggare stadsdelsområde.

November 2009
Stockholm-Skanstulls Rotaryklubb tilldelar Söderandan KP:s stipendium om 100 000 kronor med avsikt att stödja Söderandan-bussen för sitt arbete med missbrukare och hemlösa.

December 2007
Fastighetsbolaget Gyllenforsen tilldelar Söderandan-bussen Katarinahisspriset om 100 000 kronor för bussens insatser för missbrukare och hemlösa på Södermalm.