Scouterna

Scoutkårer i Stockholms stad

Hammarby Sjöscoutkår

Huvudsaklig fokus är för sjöscouterna är sjöverksamhet och kåren har redan sex båtar. De har också en egen brygga i Hammarby Sjöstad

Det behövs ingen konstig eller dyr utrustning för att kunna vara med i sjöscouterna. När man seglar brukar det vara bra med ett par gummistövlar.
Kostnad 495 kr per termin. Ytterligare syskon i samma familj betalar 295 kr per termin.
Flytvästar har kåren. I övrigt får man anpassa klädsel och utrustning efter vädret och aktiviteten.

Scoutkåren träffas tisdagskvällar på GlasHusEtt i Hammarby Sjöstad

Om du har några vidare frågor eller funderingar så är du välkommen att kontakta info@hammarbysjoscoutkar.se

Läs mer på hemsidan

Södermalms scoutkår

Scoutkåren gör unga redo för livet, genom att arbeta i små grupper, patruller, där alla får synas och vara delaktiga. I patrullerna lär sig scouterna att samarbeta, leda andra och att visa hänsyn. De lär sig genom att göra och våga misslyckas och prova igen. Scouterna försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Naturen erbjuder fantastiska upplevelser och skapar utmaningar för patrullens samarbetsförmåga.

Läs mer på Södermalms scoutkårs hemsida

Scouterna Gamla Stan-Söder & Råcksta

Scoutkåren Mäster Olof Råcksta, ofta kallat enbart MoRå, bedriver scouting i Gamla Stan, på Södermalm vid Blecktornsparken och i förorten Råcksta vid Vällingby. På all ställen finns aktiviteter för ungdomar och barn från 8 till 18 år.

Läs mer om MoRå på deras hemsida

Södra KFUM-KFUK

Att vara scout betyder att man tillsammans skapar en meningsfull fritid för barn och ungdomar. En verksamhet där de får lära sig att ta hand om varandra, naturen och världen. Scouting kan vara allt. Det kan vara att tända eld och knyta knopar men det kan lika gärna vara att prata om livsfrågor, se en film eller sjunga en sång tillsammans. Det vi gör, gör vi med hjälp av scoutmetoden.
De finns på Färgargårdstorget 94
Läs mer på hemsidan